Ţelină gratinată

14 decembrie 2019   Felul principal

Gustul inconfundabil al acestei legume va transforma total mâncărurile tale. Ţelina poate fi consumată din „cap până-n picioare“: rădăcină, tulpină şi frunze! Profită de ea şi de proprietăţile sale nutriţionale şi savureaz-o în această reţetă delicioasă şi uşor de preparat: ţelină gratinată!

Ingrediente

  •   4-5 ţeline medii
  •  1 l lapte
  •  3 ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
  •  250 g caşcaval ras
  •  sare, după gust
  • piper alb măcinat, după gust
  • 20 g unt

Mod de preparare

1 Cureţi ţelinele de coajă, apoi le fierbi întregi, în lapte, până se înmoaie puţin. Le scurgi, le laşi la răcit şi le tai felii de 2 milimetri.

2 Baţi ouăle cu sare şi piper, încorporezi smântâna şi 150 g de caşcaval.

3 Ungi cu unt pereţii şi fundul unui vas termorezistent. Aşezi un strat de felii de ţelină, 2-3 linguri din amestecul cu smântână, apoi ţelină şi continui până termini ingredientele, ultimul strat fiind de ţelină.

4 Dai vasul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute la 170 °C. La final, presari caşcavalul rămas şi mai laşi la cuptor încă 10 minute, până se rumeneşte.

Mai multe