Terină de curcan

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 350 g ficăţei de pasăre, 200 g pipote, 1 piept de curcan, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar verde, 5 ouă, 100 ml ulei, 100 g măsline verzi fără sâmburi, sare, piper

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 15 min Dificultate: medie

Cureţi ficăţeii şi pipotele, le speli şi le fierbi 15 minute în apă cu sare, apoi le scurgi de zeamă şi le laşi la răcit.

Tai pieptul în două, pe lungime, îl baţi uşor cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se rupă. Pudrezi cu sare şi piper.

Dai prin maşina de tocat măruntaiele, ceapa şi verdeaţa, le amesteci cu ouăle bătute uşor, sare şi piper, după gust, şi jumătate din cantitatea de ulei. La sfârşit, încorporezi măslinele, întregi sau tăiate bucăţi mari.

Aşezi pieptul pe planşetă, torni compoziţia de drob pe mijloc şi rulezi. Legi cu sfoară, să nu se desfacă în timpul coptului, şi aşezi drobul în tavă. Torni deasupra restul de ulei, 2-3 linguri de apă şi introduci tava la cuptor pentru circa 45 de minute. Serveşti drobul tăiat felii, garnisit cu sote de morcovi.

Mai multe