Terină «dungată»

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 500 g piept de pui, 300 g şuncă de Praga, 3 felii pâine înmuiată, 50 g spanac, 3 ouă, 1 ceapă, pătrunjel verde, mărar verde, 3 fire de praz cu tulpina groasă, 3 linguri ulei, 1 lingură unt, sare, piper

Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: mică

Clocoteşti într-un vas mare doi litri de apă cu sare şi opăreşti, pe rând, câte un minut, foile de praz desfăcute cu mare grijă, una câte una, pentru a nu se rupe. Le scoţi deoparte şi le laşi să se scurgă de apă, fără a le plia. Separat, treci carnea de pui prin maşina de tocat împreună cu ceapa, tai mărunt şunca, cu un cuţit bine ascuţit, şi amesteci totul într-un castron mare. Adaugi pâinea înmuiată şi stoarsă, verdeaţa tocată fin, ouăle bătute, frunzele de spanac tăiate, două linguri de ulei, sare şi piper, după gust.

Ungi o formă de chec mai mare cu unt, aşezi transversal, una lângă alta, frunzele de praz opărite, lăsând să atârne capetele peste marginea formei. Torni umplutura, o netezeşti, o acoperi cu frunzele de praz, stropeşti cu puţin ulei şi introduci tava în cuptorul bine încins, la bain-marie, pentru circa 45 de minute. O tai felii groase după ce se răceşte şi o serveşti ca aperitiv.

Mai multe