Tocăniţă de curcan cu ciuperci

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 800 g piept de curcan, 800 g ciuperci, 6 roşii sau câteva linguri de bulion concentrat, 2 cepe, 3-4 căţei de usturoi, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper alb

Mod de preparare:Pieptul de curcan îl speli şi-l ştergi bine. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi-l tai fâşii sau cubuleţe. Ceapa şi usturoiul le tai rondele. Încingi uleiul, căleşti fâşiile de curcan câteva minute şi apoi adaugi ceapa împreună cu usturoiul şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Adaugi peste curcan jumătate din ciuperci spălate şi tăiate felii, câteva linguri de apă şi le laşi cinci minute. Pui şi restul de ciuperci tăiate felii şi laşi la călit până se înmoaie.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le zdrobeşti cu blenderul şi le adaugi peste ciuperci. Potriveşti gustul de sare şi piper şi introduci cratiţa în cuptorul preîncălzit până scade puţin sosul. Serveşti tocăniţa alături de o porţie de mămăligă.

De la Simona Andreea Negoiţă, Bucureşti

Mai multe