Tocăniţă picantă de pui

9 februarie 2020   Felul principal

O tocăniţă gustoasă de pui, uşor picantă, este reţeta pe care o poţi prepara când nu ai timp sau dispoziţie să petreci foarte mult timp în bucătărie. E simplu de făcut, durează puţin, iar gustul este savuros. O poţi combina perfect cu mămăliguţă!

Ingrediente pentru tocănită picantă de pui

  • 500 g piept de pui
  • ciuperci
  • 100 g bulion
  • 300 g iaurt
  • 1 ceapă roşie 
  • usturoi
  • coriandru
  • foi de dafin
  • busuioc verde
  • 3-4 ardei iuţi
  • ulei măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare tocănită picantă de pui

Striveşte 2-3 căţei de usturoi şi amestecă-i cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă coriandrul tocat, foile de dafin şi asezonează cu sare şi piper. 

Într-o cratiţă cu puţin ulei, căleşte ceapa şi adaugă bucăţile de pui şi ciupercile tăiate. Lasă să se călească câteva minute, apoi pune iaurtul şi bulionul. Pune un capac şi lasă la foc 25-30 de minute.

După ce fierbe, adaugă sare, piper, câteva frunze de busuioc rupte şi ardeii iuţi, tăiaţi rondele şi curăţaţi de seminte. 

Mai lasă la foc încă 5 minute cât să se îmbine aromele. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

Poftă bună! 

Mai multe