Tocăniţă simplă de cartofi
Una dintre cele mai populare reţete de post este tocăniţa de cartofi. Unii o numesc "mâncărică", dar indiferent de denumire, gustul ei este unul delicios. Încearcă şi tu această reţetă simplă de tocăniţă de cartofi!
Ingrediente pentru Tocăniţă simplă de cartofi
- 1 kg cartofi
- 50 g bulion
- 200 g roşii decojite din conservă
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- usturoi
- foi de dafin
- sare şi piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare Tocăniţă simplă de cartofi
Curăţă ceapa, taie-i mărunt şi pune-o la călit în ulei. Separat, curăţă cartofii, taie-i cuburi şi când ceapa devine transparentă, adaugă şi cartofii. Amestecă uşor.
Adaugă apoi bulionul şi o cană cu apă caldă şi asezonează cu sare şi piper. Lasă totul la fiert timp de 25 minute, după ce acoperi cu un capac.
Când cartofii sunt fierţi, adaugă roşiile decojite din conservă, 2-3 foi de dafin şi 2-3 căţei de usturoi striviţi. Lasă să mai dea într-un clocot şi să mai scadă din zeamă. Verifică dacă sunt bine fierţi cartofii.
Când este aproape gata, adaugă pătrunjelul verde tocat şi serveşte caldă.
Poftă bună!