Turnuleţe în stil indian

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 150g făină, 1 lingură ulei, 50ml apă caldă, 2 cartofi fierţi, 150g mazăre, 2 linguri ulei, ½ ardei iute, 1 linguriţă rasă de ghimbir, ½ linguriţă chimen, 1 linguriţă coriandru

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 45min Dificultate: medie

Amesteci făina, uleiul, un praf de sare, apa şi frămânţi un aluat potrivit de tare. În două linguri de ulei încins, adaugi seminţele de chimen măcinate, ardeiul iute tocat mărunt, ghimbirul şi coriandrul uscat, apoi cartofii zdrobiţi, sare şi mazărea, amestecând permanent. Împarţi aluatul în opt bucăţi egale, pe care le modelezi rotund.

Întinzi fiecare bucată de aluat în foaie subţire, în formă de cerc, pe care o tai pe jumătate. Din fiecare jumătate de cerc montezi un con pe care îl umpli cu legumele călite. Sigilezi bine conul şi când toate sunt umplute, le rumeneşti în ulei. Le scoţi pe prosoape absorbante.

Mai multe