Varză calită de post, reţetă rapidă
21 martie 2020
Felul principal
Nu există preparat mai delicios în Post decât varza călită, gătită cu varză murată şi cu condimente pentru un gust savuros. Încearcă şi tu această reţetă!
Ingrediente varză calită de post, reţetă rapidă
- 1 varză murată (1,5 kg)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 200 ml supă de legume
- suc de roşii
- foi de dafin
- 50 ml ulei
- sare şi piper
Mod de preparare varză calită de post, reţetă rapidă
Taie varza fideluţă şi stoarce-o cât poţi de bine pentru a îndepărta zeama. Las-o la scurs încă 5-10 minute, într-o sită.
Separat, curăţă ceapa şi toac-o mărunt, iar morcovii dă-i pe răzătoare. Într-o tigaie, adaugă puţin ulei, lasă-l la încins şi pune la călit ceapa. Când devine translucidă, pune şi morcovii şi amestecă. După alte 5 minute, adaugă varza scursă şi toarnă supa de legume călduţă. Asezonează cu sare şi piper după gust şi lasă la fiert timp de 60 de minute. Când e aproape gata, adaugă 2-3 linguri de suc de roşii şi 1-2 foi de dafin.
FOTO Shutterstock