Zucchini umplut cu pui în stil grecesc
Ingrediente
3 zucchini tăiaţi pe lungime
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
Jumătate de ceapă tocată mărunt
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
Un piept de pui fiert şi mărunţit
O linguriţă de oregano uscat
Sare
Piper
420 g năut
100 g roşii cherry tocate
100 g măsline kalamata fără sâmburi
250 g brânză feta mărunţită
Jumătate de lămâie
150 g castravete tocate mărunt
Mărar proaspăt
Înainte de a te apuca de treabă, preîncălzeşte cuptorul la 170° Celsius. Zucchini se scobesc în interior. Ce scoteţi din ei, puneţi într-un bol. Jumătăţile de zucchini îi stropiţi cu sare, ulei de măsline şi piper şi îi daţi la cuptor pentru 12-15 minute.
Într-o tigaie sufiecient de adâncă puneţi nişte ulei de măsline şi lăsaţi-l să se încingă. Se pune apoi ceapa şi se lasă 5 minute, apoi restul de zucchini pentru încă 2 minute. Puneţi puiul, năutul, măslinele şi roşiile şi amestecaţi. Lăsaţi pe foc alte 5 minute.
Amestecul se foloseşte pentru a umple zucchini. Deasupra se pune brânză feta. Se mai dau la cuptor încă 10 minute, până se topeşte brânza. Serviţi-I cu lămâie stoarsă, garnisiţi cu mărar proaspăt şi castravete.