Ardei umpluţi cu orez
Ardeiul gras este leguma proaspătă cu cel mai mare conţinut de vitamina C după pătrunjel. Prepararea termică, însă, îi poate distruge până la 60% din conţinutul de vitamina C. Dar asta nu vă poate împiedica însă să preparaţi această reţetă de ardei umpluţi cu orez.
Ingrediente (6 porţii)
10 ardei graşi 250 g orez 2 morcovi 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 pahar suc de roşii 1 pahar de apă ulei sare piper
Cum se prepară
Tai ceapa cubuleţe, morcovii îi dai prin răzătoare şi pui totul într-o tigaie încinsă cu ulei. Le căleşti aproximativ 10 minute. Între timp, speli orezul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi, amestecând continuu până când se absoarbe toată apa. Amesteci compoziţia din tigaie cu orezul, condimentezi cu sare, piper şi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt. Laşi compoziţia la răcorit.
Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu amestecul de orez cu legume. Aşezi ardeii umpluţi într-un vas, apoi torni peste ei paharele cu suc de roşii şi cu apă. Pui ceaunul pe foc, iar când începe să clocotească, îl dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute.