„Bărcuţe“ cu şuncă şi cremă de brânză
Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.
Dificultate mică Preparare 40’ 12 porţii
12 gogoşele pentru umplut
200 g şuncă
3 gogoşari
1 salată verde
150 g brânză de vaci
220 g telemea sărată
100 g smântână
Mod de preparare:
Dai telemeaua prin răzătoarea mică. Speli gogoşarii, îi cureţi de seminţe şi îi tai cubuleţe. Şunca o tai felii subţiri şi apoi porţionezi fiecare felie în patru. Amesteci într-un bol brânza de vaci, telemeaua rasă, smântâna şi gogoşarii până obţii o cremă omogenă.
O laşi la frigider pentru jumătate de oră. Speli salata şi rupi fiecare foaie în bucăţele. Tai gogoşelele pe jumătate şi aşezi pe fiecare bază salată, apoi un pătrăţel de şuncă, o linguriţă de cremă de brânză şi acoperi cu căpăcelul păstrat.