Brioşe cu stafide
Ai aici reţeta pentru un desert simplu sau pentru cafeluţa de dimineaţă.
De ce ai nevoie ca să faci brioşe cu stafide:
250 g făină 50 ml lapte 3 ouă 50 g zahăr 1 praf sare zahăr vanilat, după gust 1 pliculeţ drojdie uscată 1 mână stafide, înmuiate în rom 100 g unt moale ciocolată topită
Cum prepari brioşe cu stafide:
Cerni făina, o amesteci cu sarea şi zahărul şi cu cel vanilat, apoi faci în ea o gropiţă. Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi-l torni în făină. Adaugi pe rând ouăle şi stafidele scurse şi începi să frămânţi până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Pui untul moale şi frămânţi în continuare un aluat elastic.
Laşi să dospească până îşi dublează volumul. Tai aluatul în opt bucăţele şi le pui în opt forme înalte de brioşe tapetate, în prealabil. Le laşi 15-20 de minute, apoi le dai la cuptorul încins 30 de minute. Le scoţi din forme călduţe şi le ţii la răcit. Le poţi servi stropite cu ciocolată.