Budincă de orez cu stafide. Reţeta clasică

14 septembrie 2016   Gătește sănătos

După ce vei încerca această reţetă clasică, de budincă de orez cu stafide nu vei fi dezamăgită. Vei descoperi cât de cremoasă şi de delicioasă este această budincă. Recomandările sunt simple, începi să găteşti budinca pe aragaz sau pe plită, apoi o torni într-o tavă unsă cu unt, acoperită cu folie. Prepararea se încheie în cuptor, unde deliciosul desert prinde un gust aparte.

Budincă de orez cu stafide. Reţeta clasică - Ingrediente

830 ml lapte 115 g orez nefiert, cu bobul lung 75 g zahăr ½ linguriţă sare 75 g stafide 1 linguriţă esenţă de vanilie scorţişoară pudră, opţional, pentru decor

Budincă de orez cu stafide. Reţeta clasică - Mod de preparare

Combini laptele, zahărul, orezul şi sarea într-o cratiţă mare. La foc mediu-mic, fierbi compoziţia în timp ce amesteci constant, până când începe să fiarbă. Nu dai flacăra mai mare pentru a fierbe orezul mai repede. Acesta trebuie să fiarbă încet.

După ce compoziţia a dat în fiert, torni orezul într-o tavă de copt adâncă (ceramică sau de metal) unsă cu unt. Acoperi cu folie şi o dai la cuptorul preîncălzit, în prealabil. Laşi budinca să se coacă 45 de minute, amestecând la fiecare 15 minute. La sfârşitul celor 45 de minute, adaugi stafidele şi esenţa de vanilie. Mai laşi la copt 15 minute, până când orezul este moale. Presari scorţişoara şi serveşti budinca de orez caldă sau mai rece.

Sursa + foto: bunnyswarmoven.net

Budincă de orez cu piersici

Budincă de orez cu piersici

Budincă de orez cu caise

Budincă de orez cu caise

Budincă de orez cu prune coapte FOTO

Budincă de orez cu prune coapte FOTO

Mere în budincă de orez FOTO

Mere în budincă de orez FOTO

Budincă de orez la cuptor

Budincă de orez la cuptor

Mai multe