Budincă de vişine cu două aluaturi
Vişinele sunte acele fructe care se potrivesc în orice prăjitură. Fie că e vorba de un pandişpan, fie ca e viorba de o budincă rece. Noi am pregătit pentru voi azi o reţetă de budincă de vişine cu două blaturi, aboslut delicioasă.
Budincă de vişine cu două aluaturi - Ingrediente
Pentru primul aluat 300 g făină 200 g zahăr 3 ouă 200 g unt 1 esenţă de vanilie 1 lămâie 1 praf de copt
80 g unt
90 g făină
50 g nucă măcinată
100 g zahăr
500 g vişine fără sâmburi
Budincă de vişine cu două aluaturi - Cum se prepară
Se prepară primul aluat frecând zahărul cu untul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează perfect. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi peste aluat se adaugă vişinele fără sâmburi, scurse bine de zeamă. Se prepară cel de-al doilea aluat, amestecând ingredientele menţionate până când se obţine un aluat omogen şi vârtos, se trece pe răzătoare peste vişine, apoi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute. Budinca de vişine cu două blaturi se consumă caldă sau rece.