Cartofi dulci la cuptor cu quinoa și năut
Cartofii dulci la cuptor cu quinoa și năut sunt o combinație excelentă pentru o masă sănătoasă, hrănitoare și plină de arome.
Ingrediente
3 cartofi dulci
400 g năut
1 cană quinoa fiartă
100 g brânză tofu
1-2 lingurițe praf de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Speli cartofii și îi coci în cuptorul în cins până când se înmoaie. Îi scoți și îi lași la răcit, apoi îi tai pe jumătate, pe lung.
Speli năutul sub jet de apă, îl amesteci cu uleiul, cu usturoiul și cu sare și piper, după gust. Îl răstorni într-o tavă de cuptor în care ai întins hârtie de copt și dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute. Din când în când, îl întorci, ca să se rumenească uniform, îl scoți și-l lași la răcit.
Apeși ușor cu o lingură miezul cartofilor, umpli căușurile obținute cu quinoa, cu brânza tofu rasă fin, adaugi năutul condimentat, pătrunjelul tocat fin și servești.