Cartofi şi peşte cu sos tartar
O reţetă perfectă pentru o seară specială petrecută în familie.
Ingrediente:
450 grame de cartofi curăţaţi şi tăiaţi pentru prăjit o lingură de ulei de măsline 2 fileuri de peşte alb zeama şi coaja de la o lămâîe o mână de pătrunjel tocat o linguriţă de capere tocate 2 linguri de iaurt grecesc felii de lămâie pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Presăraţi puţin ulei peste cartofi şi lăsaţi-i la cuptor timp de 40 de minute. Într-o tavă separată puneţi peştele, asezonându-l cu ulei, sare şi piper, şi jumătate din zeama de lămâie. Se ţine la cuptor 15 minute. După 10 minute, presăraţi puţin pătrunjel şi coajă de lămâie şi închideţi din nou cuptorul. Între timp amestecaţi caperele, iaurtul, pătrunjelul şi zeama de lămâie rămase şi asezonaţi după gust. Se aşează peştele şi cartofi pe o farfurie, iar lângă ele, sosul tartar.
Foto: taste.com