Castraveţi cu iaurt, după o reţetă indiană
Vara asta, când temperaturile din termometre ating valori extrem de mari, încearcă o garnitură care te va răcori, pe bază de castraveţi şi iaurt grecesc. Reţeta pe care ţi-o recomandăm azi este foarte simplă, mai ales că este vorba de un preparat indian, numit „Raita“.
Ingrediente
¼ linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă zahăr alb 2 linguri mentă proaspătă, tocată 3 linguri zeamă de lămâie 480 ml iaurt grecesc 2 castraveţi lungi
Mod de preparare
Dacă vrei să-ţi faci propriul iaurt grecesc, chiar la tine acasă, este suficient să pui 590 ml iaurt simplu, degresat, într-o sită căptuşită cu mai multe straturi de tifon.
Aşezi sita peste un bol mare, acoperi şi dai la frigider peste noapte. Arunci lichidul care s-a strâns pe fundul bolului şi continui cu următoarele etape ale reţetei.
Cureţi castraveţii de coajă, le scoţi seminţele şi îi tai felii subţiri.
Într-un bol mare, amesteci castraveţii cu iaurtul, zeama de lămâie, menta tocată, zahărul şi sarea. Acoperi şi dai la frigider cel puţin 3 ore, de preferat peste noapte. Este o garnitură delicioasă şi răcoritoare, care are puţine calorii, mai ales dacă foloseşti iaurt degresat, însă poţi opta şi pentru iaurt cu grăsime.
Sursa: recipebk.com.