Chifteluţe marinate

7 martie 2016   Gătește sănătos

Pentru această reţetă de chifteluşe marinate am oferit reţeta pentru 2 porţii, dar evident cantităţile pot fi dublate ori triplate.

Ingrediente (2 porţii)

Pentru chiftele 250 g carne tocată 1 căţel usturoi 2-3 fire ceapă verde 1 ou ulei pentru prăjit

250 g suc roşii

1 legătură ceapă verde

frunze dafin

piper boabe

sare

pătrunjel

Cum se prepară

Pentru chifteluţe, speli şi toci 2-3 fire de ceapă verde pe care le căleşti într-o lingură de ulei, apoi amesteci cu carnea, oul şi cu usturoiul pisat. Formezi chifteluţele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins. Le laşi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de ulei.

Pentru sos, căleşti ceapa, adaugi sucul de roşii, frunzele de dafin, boabele de piper şi sarea. Dai în clocot de câteva ori şi adaugi chifteluţele. Mai laşi 20 de minute pe foc. Presari pătrunjelul şi opreşti focul.

Mai multe