Ciocănele de pui cu sos de verdeaţă
29 ianuarie 2018
Gătește sănătos
Cui nu îi plac ciocănelele de pui? Încearcă reţeta cu sos de verdeaţă, care te va cuceri pe loc.
Ingrediente ● 6 ciocănele de pui ● 5 linguri ulei ● 5-6 căţei de usturoi ● 1 lămâie ● 2 roşii ● mărar ● pătrunjel ● sare ● piper ● 100 ml vin alb
Zdrobeşti căţeii de usturoi şi-i amesteci cu vinul, uleiul, zeama de la o jumătate de lămâie, sare şi piper, după gust. Adaugi mărar şi pătrunjel, după gust, tocate. Aşezi ciocănelele de pui în marinată şi le ţii la frigider cel puţin 2 ore.
Răstorni pulpele în tavă, cu tot cu marinată, adaugi jumătatea de lămâie rămasă şi le ţii la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Le serveşti cu sosul din tavă şi cu roşiile proaspete feliate.