Ciorbă bănăţeană cu carne de pui

23 aprilie 2015   Gătește sănătos

Nu degeaba gospodinele din Banat sunt cunoscute pentru minunăţiile culinare care ies din mâinile lor. Învaţă cum se prepară ciorba bănăţeană cu carne de pui!

De ce ai nevoie pentru ciorba bănăţeană cu carne de pui

200 g fasole uscată sau păstăi

3 cartofi

1 ceapă

1 ardei

1 piept de pui

1 morcov

1 linguriţă boia iute

1 praf de sare

300 ml borş

300 ml suc de roşii

1 legătură pătrunjel

Cum se prepară ciorba bănăţeană cu carne de pui

Dacă foloseşti fasole uscată, pune-o la înmuiat peste noapte, după care fierbe-o în apă cu sare, schimbând apa o dată. Fierbe pieptul de pui şi ia spuma când este nevoie. Când carnea este aproape fiartă, o scoţi, o dezosezi, o tai bucăţi şi o pui înapoi în oală. Adaugi legumele curăţate şi tocate, fasolea verde sau cea uscată şi sucul de roşii. Lasă să fiarbă 15 minute după care toarnă borşul înfierbântat în prealabil. Presari boiaua şi sare după gust şi mai laşi să clocotească. După ce stingi focul adaugi pătrunjel tocat.

Mai multe