Ciorbă de fasole roşie
Fasolea uscată, şi îndeosebi cea roşie este foarte bogată în proteine, este regeneratoare, nutritivă, energetică şi diuretică. Pentru sănătatea rinichilor, poţi prepara această reţetă de ciorbă de fasole roşie.
Ciorbă de fasole roşie - Ingrediente
200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru verde sau uscat leuştean 200 g sos de roşii 2-3 linguri de ulei ½ l borş de casă sare piper
Ciorbă de fasole roşie - Cum se prepară
Se lasă fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert tot cu apă rece. Se schimbă de două ori apa, iar în cea de a treia se lasă fasolea să fiarbă 10-15 minute şi se adaugă zarzavaturile şi legumele, curăţate şi tăiate după preferinţă. Când fasolea şi legumele sunt bine fierte, se adaugă sosul de roşii, frunzele de ţelină, cimbrul, leuşteanul, toate tocate, sare şi piper, după gust, ulei şi se mai dau 2-3 clocote. Se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi se ia de pe foc. Se serveşte caldă sau rece.