Ciorbă de legume
8 martie 2016
Gătește sănătos
Un bol de sănătate se poate numi o porţie din această gustoasă ciorbă.
Ingrediente (6 porţii)
1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 2 cartofi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel ½ ţelină sare 2-3 linguri ulei 1 l borş 1 legătură leuştean ¼ varză albă
Mod de preparare
Cureţi toate legumele şi le tai bucăţi mici. Mai întâi, căleşti ceapa, morcovul, păstârnacul şi ţelina, apoi torni apă şi sare, după gust. Când sunt aproape fierte, adaugi cartofii, dovlecelul şi varza tocată.
Le laşi să fiarbă, după care adaugi borşul fiert separat, în prealabil. Mai ţii câteva minute şi opreşti focul. Înainte să serveşti, presari leuştean tocat.
sursa foto: Photoland / Profimedia