Ciorbă de lobodă roşie şi cu orez
17 aprilie 2015
Gătește sănătos
Ciorbele de sezon sunt o sursă inepuizabilă de vitamine, mai ales primăvara, când verdeţurile sunt proaspete. Învaţă cum se prepară ciorba de lobodă roşie şi cu orez.
De ce ai nevoie pentru ciorba de lobodă roşie şi cu orez
10 legături lobodă roşie
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
2 roşii
203 fire ceapă verde
1/2 ardei
4-5 linguri orez
2-3 linguri ulei
500 ml borş
mărar
pătrunjel
1 praf de sare
Cum se prepară ciorba de lobodă roşie şi cu orez
Opăreşti 2-3 loboda spălată şi curăţată în prealabil. O scurgi şi o laşi la răcorit. Cureţi şi toci toate legumele. Pui la fiert legume, înafară de ardei şi roşii. După ce au fiert legumele 10 minute, adaugi şi restul legumelor şi laşi să clocotească câteva minute, după care pui orezul spălat şi uleiul. După 10 minute torni borşul şi loboda tăiată făşii. Adaugi sare după gust, iar la final presari pătrunjel şi mărar.