Ciorbă de varză
Toamna, pe lângă bogăţia de culori, îţi aduce şi gusturi care mai de care mai ademenitoare. Varza ar trebui să fie nelipsită pe masa ta în această toamnă.
Dificultate mică Preparare 60’ 6 porţii
Ingrediente
1 ceapă tocată
2 morcovi tocaţi
2 tulpini de ţelină tocate
1 cartof tăiat bucăţi mici
250 g varză proaspătă tăiată mărunt
1 roşie tocată
1 foaie dafin
piper
sare
1 lingură smântână
1 linguriţă unt
mărar
Mod de preparare
Laşi să fiarbă într-o oală mare la foc mic, ceapa, morcovii, tijele de ţelină, cartoful, varza şi roşia.
Potriveşti de sare, piper, pui foaia de dafin. Laşi să clocotească 20-30 de minute. Varza ar trebui să fie moale. Adaugi mărarul proaspăt tăiat şi linguriţa de unt.
Mai laşi pe foc 5 minute sau până se dizolvă untul de tot. Serveşti împreună cu o lingură de smântână!
sursa foto: Shutterstock