Ciorbiţă cu smântână
Ingrediente:
8 cartofi mici 4 morcovi 2 cepe 1 ţelină mică 2 ardei graşi 100 g mazăre boabe 250 g smântână 3 linguri ulei sare, piper
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Toci ceapa şi ardeii, iar ţelina o dai pe răzătoarea mare. Dacă morcovii sunt mai mici, îi laşi întregi, iar dacă sunt mai mari, îi tai fâşii pe lung. Într-o oală, pui uleiul şi căleşti legumele până ce se înmoaie (fără mazăre). Adaugi 4 litri de apă şi laşi să fiarbă 20 de minute. Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă îi pui în supă şi laşi să fiarbă 15 minute, după care adaugi mazărea şi mai laşi 5 minute. Încerci dacă cartofii sunt fierţi, adaugi sare, piper şi smântâna şi mai dai în câteva clocote.
Supa se serveşte caldă. Această supă este foarte bună cu crutoane şi acrită cu zeamă de lămâie.
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 70 min.
Dificultate mică