Ciuperci cu tofu (reţetă de post)

25 noiembrie 2014   Gătește sănătos

Multă lume se fereşte să mănânce tofu, dar este o variantă foarte sănătoasă în timpul postului.

Ingrediente

15 ciuperci mijlocii 1 ceapă 2 morcovi 100 g ulei 150 ml vin alb 150 ml suc roşii 1 linguriţă făină ½ lămâie 200 g brânză tofu câteva fire pătrunjel sare piper

Mod de preparare

Cum se prepară Speli ciupercile, le înlături codiţele, iar pe acestea din urmă le tai mărunt. Speli morcovii şi ceapa, le toci, le amesteci cu codiţele de ciuperci şi le pui pe foc într-o tigaie unsă cu ulei. Adaugi sare şi piper şi laşi la călit, amestecând din când în când.

Desfaci făina în două linguri cu suc de roşii, subţiezi cu restul de suc, adaugi vinul alb şi fierbi la foc mic, până când scade tot lichidul. Pui ciupercile într-o tavă unsă cu ulei şi le porţiidai la cuptorul preîncălzit, 15 minute.

Scoţi tava şi umpli ciupercile cu amestecul de legume. Stropeşti cu lămâie, le acoperi cu brânza tofu dată prin răzătoare, presari verdeaţă tocată şi aşezi tava în cuptor alte 15 minute. Poţi servi ciupercile cu pâine prăjită sau ca atare.

Mai multe