Ciuperci umplute cu ardei şi ceapă verde (reţetă de post)

31 martie 2016   Gătește sănătos

Pentru că tot suntem în post, iată că vă venim în ajutor cu o nouă reţetă.

Ingrediente (12 ciuperci)

12 ciuperci potrivite 200 g caşcaval vegetal 2 legături de ceapă verde 4 căţei de usturoi 1 ardei capia 1 morcov sare piper ulei

Cum se prepară

Rupi codiţele ciupercilor şi le speli foarte bine, după care le scurgi de apă într-o sită. Aşezi „pălăriile“ într-o tavă. Cureţi şi speli ceapa verde, usturoiul, ardeiul capia şi morcovul. Toci mărunt legumele şi codiţele de ciuperci şi le pui într-un castron.

Căleşti, într-o tigaie, legumele până se înmoaie puţin. Adaugi codiţele. Laşi pe foc până se călesc bine şi scade zeama lăsată de codiţele ciupercilor. Condimentezi cu sare, piper şi laşi la răcit.

După ce s-a răcit compoziţia, amesteci şi caşcavalul ras. Umpli ciupercile, le stropeşti cu ulei şi le introduci la cuptor până se rumenesc.

Mai multe