Ciuperci umplute cu brânză de capră

23 iunie 2017   Gătește sănătos

La mesele festive din această perioadă, serveşte-i pe cei dragi cu câteva ciuperci cu o umplutură delicioasă din brânză de capră şi usturoi. Este o reţetă simplă şi rapidă, mai ales dacă ai un robot de bucătărie care îţi va uşura munca.

Ingrediente

ulei, pentru uns tava 3 felii de pâine albă 1 căţel de usturoi, tocat grosier 150 g brânză moale de capră, fărâmiţată ½ legătură pătrunjel (doar frunzele) ¼ linguriţă fulgi de ardei iute sare grunjoasă 570 g ciuperci Champignon, fără picioruşe

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi o tavă de copt cu ulei.

Într-un robot de bucătărie, amesteci pâinea şi usturoiul până se formează firimituri fine. Dai deoparte ½ cană din această compoziţie. Tot în robotul de bucătărie adaugi brânza de capră, pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Condimentezi cu sare şi amesteci până la omogenizare.

Cu lingura, pui umplutura în fiecare ciupercă şi pui firimiturile păstrate în ciuperci. Le aşezi în tava de copt pregătită. Dai ciupercile la cuptor 15 sau 20 de minute, până se înmoaie şi sunt uşor rumenite.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Mai multe