Ciuperci umplute cu spanac

20 octombrie 2016   Gătește sănătos

Cui nu-i plac ciupercile umplute? De data aceasta, umplutura este una cremoasă, cu spanac, iar ciupercile sunt învelite într-un parmezan delicios. Iată, aşadar, un aperitiv grozav, simplu şi rapid.

Ingrediente (5 porţii)

10 ciuperci medii (aproximativ 350-400 g) 3 linguri unt 2 linguriţe usturoi pisat 200 g frunze baby spanac 3-4 linguri de smântână (poţi folosi şi cremă de brânză la temperatura camerei) 4-5 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

Tai picioruşele ciupercilor şi cureţi orice urmă de murdărie cu un prosop de hârtie. Topeşti 1 lingură de unt şi ungi ciupercile, atât la exterior, cât şi la interior, apoi le dai deoparte.

Toci mărunt picioruşele ciupercilor. Într-o tigaie adâncă, încălzeşti restul de unt, adaugi ciupercile tocate şi le rumeneşti 2-3 minute. Adaugi usturoiul pisat, amesteci şi mai rumeneşti alte câteva minute.

Adaugi frunzele de spanac în tigaie (deşi pare o cantitate mare, spanacul se va ofili foarte rapid, aşa că e bine să adaugi câte o mână de frunze, pe rând). Amesteci bine, ca să acoperi spanacul cu untul cu usturoi. Când spanacul s-a ofilit şi şi-a redus volumul, iei tigaia de pe foc, adaugi smântâna sau crema de brânză, amesteci şi dai deoparte.

Preîncălzeşti o tigaie grill la foc mediu/mare. Pui compoziţia de spanac cu o lingură în centrul ciupercilor, presari parmezanul ras şi le aşezi pe tigaia încinsă. Le laşi să se facă aproximativ 10-12 minute. Ciupercile vor fi gata atunci când vezi că sunt suculente, ferme, dar un pic moi la interior şi când au căpătat o nuanţă maronie. Le laşi câteva minute să se răcească, apoi le serveşti calde, cu multă pâine crocantă.

Sursa + foto: sliceofkitchenlife.com

Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)

Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta

Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO

Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)

Mai multe