Clafoutis cu cireşe
2 iulie 2015
Gătește sănătos
Unul dintre cele mai simple deserturi franţuzeşti, clafoutis cu cireşe este o prăjitură ideală pentru zilele de vară.
De ce ai nevoie pentru clafoutis cu cireşe
450 g cireşe, fără sâmburi
3 ouă
200 ml lapte
2 linguri unt topit
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
125 zahăr
90 g făină
Zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară clafoutis cu cireşe
Dă drumul la cuptor. Unge cu puţin unt o tavă de cuptor. Amestecă într-un vas laptele, ouăle bătute, untul topit şi sarea. Adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi făina. Aşază cireşele în tavă, iar deasupra toarnă compoziţia. Dă vasul la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit se pudrează cu zahăr.
Sursa foto http://www.tarikasingh.com