Clătite cu caise din compot
Pentru această reţetă poţi folosi chiar şi piersici din compot.
Ingrediente (6 porţii)
Pentru clătite 500 ml apă minerală 300 g făină 2 linguri ulei 50 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare
caise din compot
1 plic budincă de vanilie
frunze de mentă (şi pentru ornat)
Mod de preparare
Pentru clătite, torni apa minerală într-un vas şi baţi făina cu sarea şi zahărul. Adaugi 2 linguri de ulei şi continui să amesteci până obţii un aluat de consistenţa smântânii.
Torni câte un polonic în tigaia preîncălzită şi prăjeşti clătita pe ambele părţi. Procedezi în felul acesta până termini compoziţia.
Pentru umplutură, scurgi caisele din compot şi pregăteşti budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Tai caisele în bucăţi. Umpli fiecare clătită cu budincă, frunze tocate de mentă şi caise. Rulezi şi aşezi clătitele în tavă. Laşi 15 minute la cuptor într-o tavă unsă cu unt şi le serveşti calde. Ornezi cu frunze de mentă.