Clătite cu dovlecei
Dovlecelul este sărac în calorii, dar ne furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanti. Includerea acestuia în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului.
Ingrediente pentru clătite cu dovlecei
1 dovlecel
1 ceaşcă făină
1 ceaşcă apă minerală
mărar
ceapă verde
sare
piper
ulei
Cum faci clătite cu dovlecei
Pregătești aluatul de clătite, amestecând făina cu apa minerală, puțină sare și o lingură de ulei.
Cureți și dai prin răzătoarea mare un dovlecel, îl scurgi de apă, strângându-l uşor în mână. Este nevoie de aproximativ 3 linguri de dovlecel ras.
Amesteci dovlecelul ras în aluatul de clătite, adaugi ceapa verde și mărarul tăiate mărunt, sare și piper după gust.
Încingi tigaia și lași la rumenit fiecare clătită pe ambele părți. Se pot servi cu brânză tofu rasă.