Clătite cu făină de ovăz şi gem de căpşuni
20 februarie 2017
Gătește sănătos
De abia vei aştepta să începi o porţie din aceste clătite cu făină de ovăz şi gem de căpşuni. Cine ar rezista acestui festin dulce?
De ce ai nevoie pentru clătite
150 g făină de ovăz
150 g făină albă de grâu
2 linguri zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
350 g iaurt
50 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou
1 albuş
3 linguri unt
gem de căpşuni
Cum se prepară clătitele
Combini cele două tipuri de făină cu zahărul, praful de copt şi sarea. Separat, baţi oul şi albuşul cu laptele, iaurtul, esenţa de vanilie şi untul topit. Încorporezi făina şi omogenizezi. Dai compoziţia la rece 30 de minute.
Ungi cu puţin ulei o tigaie, pui un polonic de compoziţie şi rumeneşti uşor clătitele pe ambele părţi.
Le serveşti cu gem de căpşuni.