Clătite cu îngheţată şi fructe

20 iulie 2015   Gătește sănătos

Cu ciocolată, cu brânză dulce sau sărată, cu gem de fructe şi de ce nu, cu îngheţată. Iată doar câteva moduri în care poţi preparate delicioasele clătite.

De ce ai nevoie pentru clătite cu îngheţată şi fructe

Pentru clătite › 2 ouă › 400 ml lapte › 1 vârf de cuţit sare › 210 g făină › ulei pentru prăjit Pentru îngheţată › 300 g zahăr pudră › 500 ml frişcă lichidă › 1 fiolă esenţă de vanilie › căpşuni › zmeură › afine Pentru sosul de ciocolată › 250 g ciocolată menaj › 2 linguri ulei Pentru sosul de căpşuni › 250 g căpşuni › ½ pliculeţ gelatină roşie › 2 linguri zahăr

Cum se prepară clătite cu îngheţată şi fructe

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri. Pentru îngheţată, baţi frişca lichidă cu zahărul pudră până devine tare. Adaugi esenţa de vanilie. Pui amestecul într-o cutie de plastic mai mare şi dai la frigider 4-5 ore.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi uleiul şi amesteci bine. O prepari imediat înainte de momentul servirii, pentru a evita întărirea. Cu sosul de căpşuni procedezi la fel.

Pui la fiert în 250 ml de apă căpşunile cu zahărul. Când au dat în clocot, opreşti şi dai deoparte. Vei folosi doar zeama, fără pulpă. Între timp, pui gelatina la înmuiat în puţină apă, 10 minute. Apoi o adaugi peste zeama de la căpşuni. Pui la foc mic sosul şi-l laşi până se îngroaşă puţin.

Umpli clătitele cu îngheţată şi cu fructe, torni în fir subţire sos de ciocolată şi sos de căpşuni. Razi puţină ciocolată şi serveşti imediat.

Mai multe