Clătite de post cu banane şi suc de portocale
Aceste clătite sunt o variantă delicioasă pe care o poţi încerca la micul dejun. În plus, sunt foarte uşor de preparat. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obţine o serie de clătite pufoase şi pline de savoare.
Ingredientele uscate
1 cană făină albă 1 linguriţă zahăr pudră ½ linguriţă scorţişoară 1 praf de sare 2 linguriţe praf de copt
Ingredientele lichide
1 banană coaptă (mică), pasată bine cu o furculiţă
120 – 180 ml suc de portocale, proaspăt stors
1,5 linguri ulei
Mod de preparare
Cerni toate ingredientele uscate într-un bol şi le amesteci bine.
Adaugi piureul de banană peste ingredientele uscate şi amesteci cu o furculiţă. Continui să amesteci şi, treptat, torni sucul de portocale până când obţii un aluat consistent. Pui uleiul şi omogenizezi.
Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu, o ungi cu puţin ulei şi prepari clătitele mai groase, în stil american. Le rumeneşti până când încep să facă bule şi să se usuce la suprafaţă. Le întorci cu o spatulă şi le mai coci câteva secunde.
Le scoţi pe un platou şi repeţi procedura cu aluatul rămas. Le serveşti calde, cu dulceaţa preferată.
Sursa + foto: vegan-magic.blogspot.com