Clătite din cartofi cu ficăţei de pui
Ai poftă de ceva simplu şi delicios? Încearcă o combinaţie de clătite din cartofi cu ficăţei de pui.
Ingrediente
1 kg cartofi 3 ouă 5 căţei de usturoi 100 g făină 2 linguriţe sare 2 linguriţe maghiran ulei, pentru prăjit
Pentru ficăţei
500 g ficăţei de pui
300 g ceapă
1 praz
3 linguri ulei
ardei iute, opţional
100 ml apă
1 linguriţă boia iute sau dulce
sare
100 g caşcaval ras
Preparare
Descojeşti şi speli cartofii. Îi dai prin răzătoarea cea mare, îi laşi la scurs şi îi storci. Adaugi ouăle, usturoiul zdrobit, sarea şi maghiranul. Încorporezi făina şi amesteci până la omogenizare. Din 3-4 linguri din această compoziţie formezi clătite mari şi rotunde, nu foarte groase, şi le prăjeşti în ulei. Le rumeneşti 2-3 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, le scoţi pe hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de ulei.
Speli ficăţeii şi îndepărtezi toate membranele. Cureţi ceapa şi o tai rondele. Îndepărtezi primele foi ale prazului şi îl toci. Pui ceapa şi prazul într-o tigaie încinsă, cu ulei, şi le sotezi până când devin sticloase. Adaugi ardeiul iute şi amesteci, apoi ficăţeii scurşi bine de apă. Sotezi 10 minute legumele şi carnea. Torni apa, condimentezi cu boia şi ţii pe foc până când se pătrund ficăţeii. Pui sare, după gust. Serveşti clătitele cu ficăţeii calzi şi cu caşcaval ras.
Foto: Profimedia