Clătite umplute cu pui şi ciuperci

28 februarie 2017   Gătește sănătos

Clătitele nu mai sunt de multă vreme un fel de mâncare servit doar ca desert. Ele pot fi umplute şi cu pui şi ciuperci, numai bune de servit la aperitiv.

De ce ai nevoie pentru clătite cu pui şi ciuperci

Pentru clătite

100 g făină

2 ouă

300 ml lapte

2 linguri ulei

Pentru umplutură

1 lingură ulei

25 g unt

1 ceapă

2 căţei de usturoi

200 g ciuperci

225 g piept de pui fiert

2 linguri vin alb

150 g cremă de brânză

sare

piper

pătrunjel

Cum se prepară clătitele umplute cu pui şi ciuperci

Baţi ouăle cu laptele şi încorporezi treptat făina. Amesteci până când se omogenizează, apoi dai aluatul la frigider 30 de minute. Încingi uleiul în tigaie şi prepare clătitele, cât mai subţiri. Le laşi la răcit.

Pentru umplutură, topeşti untul în ulei, adaugi ceapa tocată şi o sotezi până se înmoaie. Adaugi usturoiul pisat, ciupercile feliate, puiul tăiat cubuleţe, acoperi şi laşi totul să se înăbuşe 10 minute. Torni vinul, pui crema de brânză, sare şi piper după gust şi mai laşi pe foc câteva minute.

Umpli clătitele cu această compoziţie, le împătureşti şi presari pătrunjel tocat pe deasupra.

Sursa http://recipesmadeeasy.co.uk/

http://recipesmadeeasy.co.uk/

Mai multe