Cod cu spanac și capere în sos de șofran

11 martie 2025   Gătește sănătos

Iată o rețetă delicioasă de cod cu spanac și capere în sos de șofran, perfectă pentru o masă rafinată și sănătoasă.

Ingrediente

4 bucăți file de cod

50 g făină

sare

piper

2 linguri ulei

Pentru garnitura de spanac:

300 g spanac

1 lingură ulei de măsline

2 căței de usturoi feliați

sare

Pentru sosul de șofran:

200 ml smântână pentru gătit

1 vârf de cuțit de șofran (hidratat în 2 linguri de apă caldă)

50 ml vin alb sec

1 lingură capere

Mod de preparare

Condimentezi fileurile de cod cu sare și piper și le treci prin făină, scuturând excesul.

Încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă. Prăjești fileurile 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și sunt gătite uniform. Le scoți pe o farfurie și le acoperi pentru a le păstra calde.

În aceeași tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi usturoiul feliat și-l călești 30 de secunde, până devine ușor auriu. Adaugi spanacul și îl lași pe foc 2-3 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie. Presari sare după gust.

Într-o cratiță mică, topești untul și adaugi vinul alb. Lași să fiarbă 1-2 minute, pentru a se evapora alcoolul. Adaugi smântâna, șofranul hidratat împreună cu apa în care au fost înmuiate și caperele. Fierbi sosul la foc mic 3-4 minute, amestecând până se îngroașă ușor. Condimentezi cu sare și piper alb, după gust.

Așezi fileurile de cod prăjit pe o farfurie, alături de spanacul sotat. Torni sosul de șofran peste pește și decorezi cu câteva capere.


Mai multe