Colţunaşi cu dulceaţă
5 mai 2016
Gătește sănătos
Sigur mai ai dulceaţă în cămară, pe care o poţi folosi la prepararea acestor colţunaşi.
Ingrediente (4 porţii)
1 aluat foitaj 50 g făină 1 ou dulceaţă
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Pe blatul de lucru presărat cu făină întinzi aluatul. Cu un pahar, decupezi cerculeţe şi pui câte o linguriţă de dulceaţă în mijlocul fiecăruia. Apoi, cu o pensulă, uzi marginile şi pliezi partea superioară peste cea inferioară, astfel încât să obţii un semicerc. Presezi bine, cu degetele, pentru ca marginile să se lipească. Poţi să foloseşti şi o furculiţă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pui colţunaşii. Baţi un ou şi-i ungi. Dai la copt până când se rumenesc.