Conopidă cu pesmet

27 ianuarie 2015   Gătește sănătos

Pentru că vrem să mâncăm sănătos şi să avem idei cât mai variate în bucătărie iată o delicioasă reţetă de conopidă cu pesmet. Perfectă pentru cină!

Ingrediente pentru conopidă cu pesmet

1 kg conopidă 2 cartofi 100 g margarină 75 g pesmet frunze de ţelină ceapă verde 1 lămâie sare piper

Mod de preparare pentru conopidă cu pesmet

Se fierb în apă cu sare cartofii în coajă, se scurg apoi, se curăţă de coajă şi se taie felii groase, pe lungime. Separat, se desface conopida în bucheţele şi se fierbe 10 minute în apă cu sare şi zeamă de lămâie. Se scurge de apa în care au fiert şi se aşază bucheţelele de conopidă într-o formă termoizolantă. Se adaugă feliile de cartofi, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu margarină topită. Se presară cu pesmet şi se pune forma la cuptor pentru circa 20 de minute. Conopida cu pesmet se serveşte caldă, garnisită cu ceapa verde şi frunze de ţelină tocate fin.

sursa foto: ImageFood

Mai multe