Conopidă şi cartofi în sos de ou

28 august 2014   Gătește sănătos

Sora mai mare a mai tânărului broccoli, conopida va fi răsfăţata aceste toamne. La fel va fi şi în farfuria ta!

Preparare: 55 minute Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

1 conopidă potrivită ca mărime

3 cartofi roz, potriviţi ca mărime

pătrunjel verde

frunze de mentă proaspătă

sare

piper

Pentru sosul de ou

3 ouă răscoapte

2 iaurturi mici

1 lingură muştar

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Preparare

1.Desfaci conopida în bucheţele (sau o laşi întreagă, după preferinţă), le speli bine şi le laşi în apă cu puţin oţet 10 minute pentru a îndepărta eventualii “musafiri” nedoriţi. Opăreşti bucheţelele de conopidă în apă cu sare circa 10 minute, apoi le scurgi într-o sită şi le laşi la răcit.

2.Speli bine cartofii, îi fierbi în coajă circa 20 de minute, îi scurgi de apă şi-i cureţi de coajă. După ce se răcesc, îi tai felii groase.

3.Separat, cureţi ouăle fierte de coajă, sfărâmi gălbenuşurile, le mixezi cu ulei, muştar, sare şi piper, după gust, până la consistenţa unei maioneze, pe care o subţiezi cu iaurt, după dorinţă, şi o asezonezi cu zeama de lămâie.

4.Aşezi conopida şi cartofii într-o salatieră, le asezonezi cu sosul de ouă, presari deasupra frunze de mentă şi pătrunjel tocate şi apoi serveşti salata ca atare sau ca garnitură pentru friptură.

sursa foto: StockFood

Mai multe