Cornuleţe cu gem sau rahat
Niciodată nu ştii cu ce prieten te poţi trezi la uşă. Aşa că mai bine să fii pregătit, cu aceste cornuleţe cui gem sau rahat.
Ingrediente pentru cornuleţe cu gem sau rahat (pentru 25 de bucăţi)
Pentru aluat ½ kg făină 1 pachet margarină 1 cubuleţ de drojdie 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare rom vanilie 100 ml apă
gem sau rahat
Mod de preparare pentru cornuleţe cu gem sau rahat
Se cerne făina, se face o adâncitură şi în mijlocul ei se pune margarina rece tăiată bucăţi, drojdia înmuiată cu zahăr, sare, rom, vanilie şi puţină apă. Se amestecă să se încorporeze toate ingredientele şi se frământă aluatul. Se adună ca o bilă, se presară cu făină şi se lasă să crească. Pe masa presărată cu făină se taie câte o bucată din aluatul crescut şi se întinde un cerc. Cu un cuţit sau cu o ruletă specială de patiserie se taie cercul de aluat întâi în patru, în opt şi apoi în şaisprezece părţi. Pe fiecare parte se pune umplutura la alegere, se rulează cornuleţele şi se aşază în tava unsă puţin cu ulei. Se dau la copt, la foc potrivit, 45-50 de minute. Cornuleţele cu gem sau rahat se servesc pudrate cu zahăr.