Cornuleţe cu nuci
Am învăţat de-a lungul vremii să preparăm fel de fel de reţete de cornuleţe umplute cu diverse ingrediente. De data aceasta vă propunem o reţetă de cornuleţe cu nuci.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 200 g unt 150 ml borş 1 praf de sare esenţă de vanilie făină cât cuprinde
100 ml lapte
400 g nuci măcinate
150 g zahăr pudră
coajă rasă de lămâie
50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod de preparare
Amesteci, într-un castron mare, untul, borşul, praful de sare, esenţa de vanilie şi făina, adăugată treptat. Frămânţi bine, până se obţine un aluat omogen, suplu, elastic, pe care îl laşi la frigider 30 de minute.
Separat, amesteci nucile cu zahărul, laptele şi cu coajă rasă de lămâie, până se obţine o compoziţie omogenă şi mai densă.Întinzi aluatul în foaie subţire, îl tai în pătrăţele cu latura de 8 cm, aşezi în mijlocul pătratului o linguriţă de umplutură şi uneşti deasupra ei două colţuri ale pătratului, dându-i forma de cornuleţ.
Aşezi cornuleţele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35 de minute. Când se răcesc, le poţi pudra cu zahăr aromatizat cu vanilie.