Cornuleţe pufoase cu lapte bătut
Dacă încă mai cauţi reţeta perfectă pentru cornuleţe pentru a-ţi impresiona prietenii şi familia, dar mai ales dacă vrei să le incluzi mai des în meniul tău, ţi-am pregătit o reţetă foarte simplă, pentru a te bucura de tăvi pline cu cornuleţe pufoase cu lapte bătut.
Ingrediente
3 căni lapte bătut la temperatura camerei 400 g (3 căni) făină 1 lingură drojdie uscată instant 100 g zahăr 3 ouă mari 2 linguriţe sare 120 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 6-7 căni de făină (mai mult sau mai puţin)
Mod de preparare
Într-un bol mare sau în bolul metalic al unui mixer cu picior, amesteci laptele bătut, 3 căni de făină şi drojdia. Acoperi şi laşi compoziţia să stea la temperatura camerei, până devine pufoasă, cam 2-3 ore.
Adaugi zahărul, ouăle, sarea, uleiul şi bicarbonatul de sodiu. Le amesteci bine şi începi să adaugi restul de făină până când se formează un aluat moale, care se ia după pereţii bolului şi nu este extrem de lipicios. Îl frămânţi cu mâinile cam 7 minute.
În acest moment, poţi să rulezi aluatul şi să îl acoperi şi să îl păstrezi la frigider până la 7 zile. Dacă alegi să îl dai la rece, pune aluatul într-un recipient mai mare, deoarece va creşte în volum în frigider.
Dacă foloseşti aluatul imediat, îl întinzi şi îl tai în forma dorită de tine sau forma clasică de cornuleţe rulate şi unse pe deasupra cu unt. Le aşezi pe o tavă de copt. Acoperi cornuleţele cu o folie de plastic unsă şi le laşi să crească până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.
După ce ai încins cuptorul în prealabil, le coci la o temperatură mare până când devin aurii şi s-au copt şi la interior (timpul exact depinde de forma pe care le-ai dat-o cornuleţelor şi de cât de mult aluat ai folosit pentru fiecare cornuleţ: 11 minute sau 15-16 minute sau chiar mai mult).
Când s-au copt, scoţi cornuleţele din cuptor şi le ungi cu unt pe deasupra, dacă doreşti.
Sursa: melskitchencafe.com.