Coşuleţe cu mascarpone şi zmeură
Un desert gustos şi răcoritor, coşuleţele cu mascarpone şi zmeură se prepară foarte uşor şi te vor cuceri de la prima degustare. Ştiai că zmeura are un conţinut bogat de vitamina C şi magneziu, aducând multe beneficii sănătăţii? Foloseşte-o şi tu în reţetele tale în această vară.
Ingrediente
150 g zmeură proaspătă
250 g mascarpone
1 aluat congelat dulce
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
zeama şi coaja rasă de la 1 portocală
100 ml smântână pentru frişcă
150 g zahăr pudră
frunze de mentă
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai aluatul în 6 pătrate egale. Umpli formele de brioşe sau tăviţele speciale cu aluat. Răsuceşti marginile în interior. Dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Într-un bol, amesteci crema de mascarpone cu smântâna, zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de lămâie şi portocală şi câteva frunze de mentă tocate mărunt, după gust. Umpli coşuleţele cu crema, după ce s-au răcit. Adaugi zmeura. Decorezi cu frunze de mentă, dacă vrei.
Sursa https://www.jusrol.co.uk