Coşuleţe cu mascarpone şi zmeură

26 iunie 2017   Gătește sănătos

Un desert gustos şi răcoritor, coşuleţele cu mascarpone şi zmeură se prepară foarte uşor şi te vor cuceri de la prima degustare. Ştiai că zmeura are un conţinut bogat de vitamina C şi magneziu, aducând multe beneficii sănătăţii? Foloseşte-o şi tu în reţetele tale în această vară.

Ingrediente

150 g zmeură proaspătă

250 g mascarpone

1 aluat congelat dulce

zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie

zeama şi coaja rasă de la 1 portocală

100 ml smântână pentru frişcă

150 g zahăr pudră

frunze de mentă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai aluatul în 6 pătrate egale. Umpli formele de brioşe sau tăviţele speciale cu aluat. Răsuceşti marginile în interior. Dai la cuptor pentru 10-15 minute.

Într-un bol, amesteci crema de mascarpone cu smântâna, zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de lămâie şi portocală şi câteva frunze de mentă tocate mărunt, după gust. Umpli coşuleţele cu crema, după ce s-au răcit. Adaugi zmeura. Decorezi cu frunze de mentă, dacă vrei.

Sursa https://www.jusrol.co.uk

Mai multe