„Coşuleţe“ umplute
Proteine vegetale care înlocuiesc cu succes carnea în multe meniuri, ciupercile pot fi folosite în tot felul de preparate delicioase şi săţioase.
Dificultate mică Preparare 55 de minute Pentru 6 porţii
Ingrediente
1 kg de ciuperci
1 ceapă mare
1 morcov mic
200 g piept de pui fiert şi tocat
2 linguri ulei de măsline
1 castravete murat
mărar verde
caşcaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Alegi ciuperci cu pălăria mai mare, le rupi codiţele, le speli şi le scurgi de apă. Toci picioruşele mărunt, le căleşti în cele două linguri de ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt, morcovul ras, carnea tocată, sare şi piper, după gust. Când toate ingredientele s-au înmuiat, le dai deoparte de pe foc, le amesteci cu castravetele murat şi mărarul tocate fin.
Umpli pălăriile ciupercilor cu compoziţia obţinută, presari deasupra caşcaval ras, apoi le aşezi într-un vas termorezistent şi le dai la cuptor pentru circa 25 de minute. Le serveşti calde, garnisite cu crenguţe de mărar verde.