Covrigei ruseşti
8 aprilie 2015
Gătește sănătos
Este o gustare tradiţională rusească, care merge de minune cu o ceaşcă de ceai aromat. Învaţă cum se prepară covrigei ruseşti
De ce ai nevoie pentru covrigei ruseşti
300 g făină
110 ml apă
1 ou
1 praf de sare
3 linguri zahăr
1 lingură mac
Cum se prepară covrigeii ruseşti
Combină într-un bol făina, 1 lingură de zahăr, sarea, oul şi apa, până obţii un aluat care nu se ţine de degete. Acoperă şi lasă aluatul să se odihnească 25 de minute. Întinde aluatul şi taie-l fâşii subţiri, pe care să le uneşti la capete şi să formezi covrigei. Pune la fiert 5 căni de apă cu 2 linguri de zahăr. Când clocoteşte, adaugă covrigeii şi fierbe-i 1 minut. Scoate-i şi pune-i într-o tavă cu hârtie de copt. Presară pe deasupra mac şi ţine-i la cuptor 15 minute, până devin uşor aurii.
Sursa foto http://www.melangery.com