Crap cu crustă crocantă
Iată cum poţi prepara o gustoasă reţetă de crap cu crustă crocantă.
Ingrediente
1 crap întreg
sare și piper
1 cană făină
ulei, pentru prăjit
200 g roșii cherry
cimbru, pentru decor
1 lămâie, tăiată felii subțiri, pentru servire
Mod de preparare
Cureți și speli peștele, apoi îl ștergi cu șervețele de hârtie. Tai, ușor, partea capului pentru a permite o gătire uniformă. Condimentezi cu sare și piper pe ambele părți, inclusiv în interior. Pui făina pe o farfurie și tăvălești peștele.
Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Pui crapul în tigaie și îl prăjești 5-7 minute pe fiecare parte sau până când devine auriu și crocant. Îl scoți și îl lași să se scurgă pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Decorezi cu felii subțiri de lămâie, roșii cherry și presari cimbru. Poți adăuga și o garnitură de cartofi sau orez, după preferință.