Cremşnit
Îţi propunem un desert uşor de făcut şi extrem de gustos. E timpul să-l încerci chiar acum.
Ingrediente:
pachet foi cremşnit 1 l lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g amidon 1 vârf de sare 3 ouă 1 cană zahăr pudră
Mod de preparare:
Separi ouăle. Baţi albuşurile cu un pic de sare, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte, iar pe cea rămasă o combini cu amidonul. Amesteci. Când începe să fiarbă, adaugi gălbenuşurile cu zahăr şi apoi torni laptele cu amidon. Tot procesul necesită foc domol. Amesteci în oală până obţii o budincă (la consistenţă), apoi încorporezi albuşurile bătute spumă, puse lingură cu lingură. Nu contează cum amesteci, riscul de a „se tăia“ nu există la această reţetă. Într-o tavă aşezi primul strat de foi (cam trei) peste care torni budinca uşor călduţă; urmează încă un strat de foi şi unul de cremă. Pentru partea de sus, poţi fărâmiţa o foaie sau o întinzi ca atare.
La sfârşit presari zahăr pudră şi dai la frigider câteva ore.