Creveţi cu marmeladă de portocale şi seminţe de chia

26 mai 2014   Gătește sănătos

Nu ştim dacă această reţetă îşi are originile în vreun colţ de lume, dar suntem convinşi că este o propunere perfectă pentru o zi caldă de vară, cu temperaturi ridicate.

Ingrediente

15 creveţi 2 linguri făină de cocos (sau o făină obişnuită) jumătate cană fulgi de nucă de cocos 1 ou 1 lingură zahăr de cocos un sfert linguriţă sare jumătate cană ulei de cocos (sau de palmier)

Pentru marmeladă

2 portocale, curăţate şi feliate

2 linguri miere

sucul de la jumătate de lămâie

1 lingură seminţe chia

oţional: jumătate linguriţă fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Poţi începe cu pregătirea marmeladei. Pune toate ingredientele pentru marmeladă (în afară de seminţele de chia) într-o oală la foc mediu. Amestecă bine şi zdrobeşte pentru a se combina. Adaugă seminţele de chia şi amestecă continuu câteva minute.

Transferă compoziţia într-un blender şi procesează până obţii compoziţia asemănătoare unei marmelade. Lasă la frigider până serveşti. Dacă o laşi la rece, rezistă până la două săptămâni.

Să ne ocupăm acum de creveţi. Amestecă într-un vas două linguri de făină cu sare şi piper. În alt vas, baţi oul. Iar într-un al treilea vas amestecă restul de făină, fulgii de nucă de cocos, sare şi zahărul din nucă de cocos.

După ce ai spălat creveţii, bagi pe fiecare mai întâi în compoziţia de făină, apoi în ou şi în final în mixtura de fulgi de cocos, în care îi apeşi puţin pentru ca să se „îmbrace“ bine.

Încinge uleiul de cocos sau de palmier într-o tigaie şi lasă creveţii la prăjit 3-5 minute. Sau îi poţi prepara la cuptor astfel: îi aliniezi pe o hârtie de copt unsă cu puţin ulei şi îi laşi la copt cam 10 minute pe fiecare parte.

sursa: lexiscleankitchen.com

Mai multe